Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@12:09:22 GMT

«سایه»‌ای بر سر غزل معاصر

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۸۱۵۳

«سایه»‌ای بر سر غزل معاصر

ساعت 24- آسمان شعر ایران تا ستاره‌ای مانند سایه را در خود دارد، به رنگ آفتاب است و خبری از ابرهای تاریک و دلگیر در آن نیست. هوشنگ ابتهاج حق بزرگی به گردن شعر و غزل معاصر فارسی دارد که اگر نبود بیانِ پرعاطفه و واژه‌های از عمقِ جانش، معلوم نبود شعر فارسی می‌خواست هوای تازه از کجا بیاورد؟ امروز، ششم اسفند، این ستاره آسمان شعر فارسی، 92 ساله می‌شود و سایه‌اش بر سر ادبیات و فرهنگ ایران زمین بلندتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مناسبت تولد سایه، رویدادها و حاشیه‌هایی را که در این یک سال گذشته در خصوص او روی داده است، مرور می‌کنیم.

آوار خانه مادری در بهار
23 فروردین امسال، خبر رسید که خانه مادری هوشنگ ابتهاج در رشت پس از دو سال کش و قوس، تخریب شد و حتی حرف ابتهاج هم نتوانست مانع خراب شدن این خانه شود. سایه در دی ماه 97 گفته بود آدم‌هایی که در این خانه زندگی می‌کردند، برایش اهمیت داشتند و حالا هر بلایی می‌خواهند، سر این خانه بیاورند. او در عین حال تأکید داشت این خانه حیف است و یادگاری است و اگر مرکز فرهنگی شود، بهتر از این است که به یک اداره تبدیل شود.
ویدئوهایی با مخاطب خاص
هوشنگ ابتهاج چه بخواهد، چه نخواهد یک سلبریتی ادبی است که مخاطبان فراوانی دارد. هرازگاهی از این چهره دوست‌داشتنی یک ویدئو در فضای مجازی دست به دست می‌شود و برای چند روزی، حال‌ها را خوب می‌کند. این ویدئوها ممکن است چند دقیقه‌ای از یک جلسه شعرخوانی او باشد یا گفت‌وگوهایی که با رسانه‌ها انجام داده است. در یک سال اخیر، دو ویدئو از سایه بسیار دیده شد که یکی از آن‌ها مربوط به جلسات شعر خوانی این شاعر بود. یکی از مخاطبان از سایه می‌‌پرسد مخاطب شعرهای شما کیست و او جواب می‌دهد: «همه جور هست دیگه. برای من مشخصه برای طرف هم مشخصه به روی خودش نمیاره»! در ویدئوی دیگر، مجری از ابتهاج می‌پرسد: راضی هستید از زندگی؟ او پاسخ می‌دهد: «فوق‌العاده. من این شانس را پیدا کردم که یک چیز مثل سمفونی نهم بتهوون را گوش کنم. این میز می‌تواند بگوید من سمفونی نهم را شنیدم یا بگوید من آواز ابوعطای شجریان را شنیدم؟ کجا می‌توانستم بشنوم این را جز در زندگی؟ هر چیزی هم بهایی دارد بالاخره». همین دو ویدئو کافی است تا مرتب ببینیم و بشنویم و روزنه‌های امید به رویمان لبخند بزنند.
تو در کدام کهکشان نشسته‌ای؟
صفحه شخصی یلدا ابتهاج، دختر سایه به مرجع اصلی خبرها درباره این شاعر معاصر تبدیل شده است. در سالی که گذشت، یلدا ابتهاج ویدئویی از پدر منتشر کرد که در آن مشغول خواندن تازه‌ترین شعرش بود؛ شعری که خیلی زود بین دوستداران ادبیات جا افتاد و تکه‌هایی از آن به ویژه بخش پایانی اش، به صفحات شخصی و یادداشت‌های ادبی راه پیدا کرد: «هنوز دیر نیست/ هنوز صبر من به قامت بلند آرزوست/ عزیز هم‌زبان/ تو در کدام کهکشان نشسته‌ای»؟ این شعر و چند قطعه جدید دیگر از ابتهاج، در مجله بخارا هم منتشر شد. اما در کنار خبر خوب سروده شدن این شعر، اتفاق تلخی هم افتاد و آن نسبت دادن یک شعر جعلی به سایه در آلبوم مشترک همایون شجریان و علیرضا قربانی، به نام «افسوس» بود. در این‌جا هم یلدا ابتهاج وارد شد و با انتشار متنی، جعلی بودن این شعر را یادآور شد: «در جایی که کتاب شعر شاعر موجود است، چرا این همه بی‌دقتی؟ نمی‌دانم. این شعر از سایه نیست! دو بیت آن هم از فریدون مشیری است. دوستان عزیز درباره شعر سایه باید گفت او کم شعرترین شاعر دوران ماست و تنها سه کتاب از او موجود است: سیاه مشق، تاسیان و بانگ نی».

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۸۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم

به مناسبت ۱۲ اردیبهشت که همزمان با روز معلم است موزه هنر‌های معاصر تهران به صورت رایگان میزبان معلمان و استادان دانشگاه است. از اینرو، این مناسبت فرصت خوبی برای آن‌هاست تا روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ از نمایشگاه «بر فراز دشت»  بازدید کنند.

گفتنی است که معلمان و استادان دانشگاه می‌توانند با ارائه کارت شناسایی معتبر از این نمایشگاه به صورت رایگان در موزه هنر‌های معاصر تهران دیدن کنند. 

نکته شایان ذکر این است که این نمایشگاه تا ۱۶ اردیبهشت جاری (به جز شنبه ۱۵ اردیبهشت) از ساعت ۹ الی ۱۸ برای بازدید عموم علاقه‌مندان برقرار است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم گرامیداشت فردوسی ترکمن‌ها در همه شهرستان‌های گلستان
  • پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد
  • رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • شاعر نیشابوری برگزیده ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس
  • از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد